Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
German de
Romanian ro
Slovak sk

Pénznem

Nagora Manufaktúra

Ön itt jár: Kezdőlap >

Nagora Manufaktúra

Miért a Nagora?

21. századi nő és a természetes megoldás

Olyan sok manapság a civilizált élettel járó elkerülhetetlen környezeti ártalom, tudjuk, hogy sokszor embertpróbáló és túlzottan időigényes beszerezni a minőségi ételeket, környezetbarát termékeket, így reméljük, hogy legalább a természetes bőrápolásban segítségedre lehetünk, és a bőrödnek leginkább megfelelő natúr kozmetikumaidat mi készíthetjük el.

Azt valljuk, hogy bár minden ártalmat elkerülni sajnos lehetetlen, de azt amit tudunk, igenis kerüljük el.

A nagora koncepció - bőröd fellélegzik
Nagora microbiome-friendly kozmetikumok: nem célunk hogy felesleges termékekkel halmozzunk el, fejlesztéseink a természetes bőrfunkciók helyreállítását és támogatását célozzák. Nem célunk hogy szárítsuk a bőrödet, csak azért hogy minél több terméket vásárolj, sőt kevesebb testápoló termékre lesz szükséged, mivel a bőröd hosszú távon újra természetesen fog majd működni.

A természet és élet iránt érzett szenvedélyünk inspirálta a 60+ gyógynövénnyel készült natúrkozmetikumainkat, melyek megalkotásánál azt tartjuk szem előtt, hogy minden összetevő bőröd természetes funkcióit támogassa és segítse azt védelmi feladatainak ellátásában. Az értékes, finomítatlan bio növényi olajok és zsírok, a 100%-os tisztaságú bio virágvizek, hidrolátumok és növényi kivonatok támogatják bőröd védekezőképességét, segítik bőröd hidrolipid egyensúlyának fenntartását, regenerálását. Ezáltal csökken a párolgás általi vízvesztés, nő a mélyebb rétegek víztartalma, így segítheted bőröd rugalmasságának megőrzését és megoldódhatnak régóta húzódó bőrproblémáid.
 

Amit tudunk alapanyagot hazai őstermelőktől szerezzük, be pl. Szomódi Levendulás Józsitól, a szappanjainkat pedig Judit készíti, aki saját maga termeszti és macerálja gyógynövényeit egy dunántúli kis önellátó közösségben. Ezzel nemcsak hazai kézműves társainkat segítjük, hanem ökológiai lábnyomunkat is jelentősen csökkentjük.

Nemcsak őshonos, a népgyógyászat által elismert és sokat használt magyar, hanem izgalmas távoli gyógynövények gyógyító, erősítő, szépítő erejét bőrápoló szerekben keltjük életre azért, hogy Te természetesen szép, tiszta és önmagad lehessél.

Mi gondoskodunk bőröd szépségéről és egészségéről, hogy Te a saját feladataiddal törődhess/hogy azt az időt, amit a számodra tökéletes bőrápoló termékek megkeresésére fordítanál, magadra fordíthasd.

A nagora termékei nem az örökké fiatal bőrt hirdetik, hanem hogy méltósággal, büszkén fogadjuk el korunkat, előzzük meg bőrünk idő előtti öregedését és adjunk meg testünknek a természet kincseit, melyeknek köszönhetően mindig ragyogni tudunk.

Climate Smart kozmetikumok

A nagora büszke arra, hogy már több, mint 6 éve fenntartható, CLIMATE SMART kozmetikumokkal tesz a bőrötök szépségéért és egészségéért:

 • 100% magyar termékek (a receptúra megalkotásától a kiszállításig), így ökológiai lábnyomodat is minimalizálod
 • az összetevők fenntartható, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak
 • nincs másodlagos csomagolás a termékeknél, a címkéink, dobozaink lebomló papírból készülnek és szelektíven gyűjthetőek
 • nem használunk papírt a megrendelések rögzítéséhez és a számlákhoz sem
 • microbiome-friendly termékek: nem célunk hogy felesleges termékekkel halmozzunk el, fejlesztéseink a természetes bőrfunkciók helyreállítását és támogatását célozzák, nem célunk hogy szárítsuk a bőrödet, csak azért hogy minél több terméket vásárolj, sőt kevesebb testápoló termékre lesz szükséged, mivel a bőröd hosszú távon újra természetesen fog majd működni
 • zöld manufaktúra: környezettudatos energiafelhasználás, amit tudunk alapanyagot, helyi kistermelőktől szerezzük be, a gyártás során különösen odafigyelünk, hogy óvjuk környezetünket, a lehető legkevesebb hulladékot termeljük, nem használunk káros alapanyagokat, amik terhelik a Földet, illetve újrahasználható termékeket (mosható arclemosó korong) is kínálunk

Hogyan garantáljuk számodra az egészségesen ragyogó bőrt?

Amire igent mondunk:

 • világszerte elérhető legjobb összetevők, annak költségére való tekintet nélkül
 • magas bioaktívhatóanyagtartalom
 • évezredes orvosláson, népgyógyászati tapasztalatokon alapuló gyógynövényszelekció
 • 100% natúralkotóelem (amit lehet, bio tanúsítvánnyal szerzünk be)
 • 98% vegán
 • előnyben részesített, hazai termelők, beszállítók
 • környezetbarát, etikus gyártási, csomagolási folyamatok

Amire nemet mondunk:

 • értéktelen hozzáadott anyagok: pl. volumennövelők, adalékok, szintetikus színezékek/illatanyagok
 • biohasznosságot csökkentő vegyi eljárások, finomítási folyamatok
 • népszerű, ámde egészségtelen kozmetikai anyagok: kőolaj-származék, parabén, szilikon, polietilén-glikol (PEG), veszélyes emulgeátorok, káros szulfátok (SLS, SLES,..), stb.
 • természetes élővilág szenvedését, pusztulását eredményező iparágak alapanyagai: pl. pálmaolaj, állati eredetű anyagok
 • állatkísérletek

Mit ad neked a Nagora?

60+ gyógynövény és bioaktív hatóanyagok

A bőrtípusodnak megfelelő arclemosók, arckrémek, kéz- és testápolók kizárólag gyógynövényekből, tanúsított BIO és 100% natúr alapanyagokból készülnek. Minden felhasznált alapanyagunk megfelel a rendkívül szigorú német BDIH (COSMOS) (gyógyszer-, reform áru-, élelmiszerkiegészítők- és testápolók előállítása területén működő Német Ipari és Kereskedelmi Vállalkozások Szövetsége) natúrkozmetikumokra vonatkozó előírásainak. 

Készítményeink garantáltan nem tartalmaznak káros anyagot:

kőolajszármazékot

szintetikus színezéket

parabént

szintetikus illatanyagot

szilikont

formaldehidet és egyéb káros tartósítószereket

polietilén-glikolt (PEG)

veszélyes emulgeátorokat

génmódosított anyagot

káros szulfátokat (SLS, SLES, stb)

alumínium származékot

kémiai fényvédőszereket

 

Eltarthatóság

A nagora natúrkozmetikumokat frissen készítjük, így biztosítható, hogy a krémeid valóban frissen kerüljenek a bőrödre. Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy olyan, kiváló minőségű, teljes értékű tápanyagokat tudunk felhasználni natúrkozmetikumaink készítéséhez, melyeket a kevésbé eltartható tulajdonságuk miatt a kereskedelem száműzött termékeiből. Ezzel is az a célunk, hogy bőröd valóban a legjobbat kapja, és kozmetikumaiddal semmilyen káros anyagot ne vigyél be a szervezetedbe.

Az emulziós krémeink természetazonos tartósítószerrel kerülnek tartósításra, így nem csak maximálisan bőrbarátok, hanem ez az eljárás a fent említett BDIH natúrkozmetikum követelményeinek is megfelel, és airless tégelyeinkben 8-18 hónapos eltarthatóságot nyújt. 

Gyártás

Termékeink nagy tisztaságú, ÁNTSZ engedéllyel rendelkező, higiénikus műhelyben készülnek.

Kézzel 

Figyelem! Minden termékünket különös gondossággal, nagy odafigyeléssel, kézzel készítjük. Minden nagora tégelybe a sok földi jó mellett egy csipetnyit a szívünkből, lelkünkből is beleteszünk. A használata közben és után érzett örömért és háláért garanciát vállalunk!

Minden egyes natúrkozmetikumot sok-sok kísérletezés során tökélyre csiszolt recept alapján készítünk el, ennek ellenére - mivel természetes anyagokat használunk - a krémek nem úgy fognak kinézni mintha a gyártósorról érkeznének. Ez a krémek minőségét nem befolyásolja, csekély eltérés lehet színben, illatban, pont úgy, mint például a kézzel készített agyagedények esetében.

Vegán és állatkísérlet mentes 

Termékeinket nem teszteljük állatokon és legtöbb termékünk vegán. Állatok által előállított anyagokat tartalmaz néhány készítményünk, ilyenek pl. a méhviasz, a kecsketej és a méz.

Magunk készítjük a termékeket az 1223/2009 EK rendelet előírásait betartva, így állati tesztelésre nincs szükség. Több okból sem, hiszen a Termékinformációs Dokumentáció részét képező Biztonsági Jelentés az összetevők külön és együtt vett hatásait vizsgálja szigorú biológiai, vegyészeti számításokkal alátámasztva. Mindemellett az összetevők beszerzésekor szigorú követelményeinknek megfelelően minden összetevőt, hatóanyagot Minőségi Bizonyítvánnyal és Biztonsági Adatlappal ellátva vásárolunk, állatkísérletmentes EU forrásból. Továbbá minden esetben készül mikrobiológiai vizsgálat, valamint stabilitási vizsgálat melyeket független minősítő laboratóriumok végeznek méréssel. Ezen kívül a "humán vizsgálatokra", melyek során a termékek személyes eredményességét vizsgáljuk, családtagjaink, barátaink és az önként jelentkező törzsvásárlóink körében kerül sor. :)

Csomagolás

A természet adományaiból frissen elkészített natúrkozmetikumaid egy részét biztonságos műanyagból készült airless (levegő nélküli) tégelyekben kapod. Ennek előnyei, hogy:
 

 • a krém nem érintkezik levegővel, tehát a tégely védi az összetevőket az oxidációtól, így a finomítatlan összetevők, hatóanyagok tovább frissek maradnak, megnő a krémek eltarthatósága
 • nem kell kézzel belenyúlnod a krémbe, mint a hagyományos tégelyeknél, így a kezünkről nem kerül bele semmilyen szennyeződés, baktérium
 • praktikus (utazáshoz is), könnyű használat – ha felborul, nem folyik a krém a tégely tetejére és nem kell rázogatnod, hogy újra a tégely alján legyen és biztosan nem ömlik ki a táskádban sem
 • könnyű adagolás, egész pici mennyiséget is ki tudsz nyomni
 • mindet elhasználhatod, hiszen a vákuum segítségével az összes krémet ki tudod nyomni
 • műanyag, mégsem káros: PP, HDPE típusú műanyagokat használunk – a kutatások alapján ezekből nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok a krémekbe
Rendezés:
11.990 Ft

Olajmentes szuperkönnyű anti-aging nappali arcápoló gél a kombinált bőr állapotának javítására:

 • niacinamiddal, mely klinikailag bizonyítottan csökkenti a faggyútermelődést, ezáltal csökkenti a T-vonal olajosságát, fokozza a kollagénszintézist és halványítja a pigmentfoltokat
 • mélyrétegi hidratáló kismolekulájú hialuronsavval, mely megszünteti az orcák húzódását
 • erősen antioxidáns bio zöldteával, vadgesztenyével lassítja a bőr öregedését

Bőrtípus: kombinált (T-vonalban olajos, esetleg mitesszeres, az orcákon vízhiányos)

Textúra: szuperkönnyű gél, gyorsan felszívódó.

Vegán. Koncentrált formula, hozzáadott víztől mentes. 79% bio gyógynövénnyel.

4.491 Ft

96% bio hígítatlan gyógynövény koncentrátum niacinamiddal, mely klinikailag bizonyítottan csökkenti a faggyútermelődést.

Problémás, zsíros bőrre, mely a pattanásokat, és a bőrhibákat veszi górcső alá:

 • Hegeket enyhítő és erősen antioxidáns, a dél-amerikai Sangre de Drago fából származó sárkányvérrel,
 • bio kakukkfűvel enyhíti a pattanásokat,
 • faggyú-harmonizáló gyógynövényekkel csökkenti a pattanások számát és a bőr olajosságát
 • niacinamiddal (B3-vitamin) és hamamelisszel húzza össze a pórusokat.

A nappali arczselé alá permetezve fejti ki legjobban hatását, de a meleg nyári napokon önmagában is elegendő lehet. Vegán.

7.990 Ft

Kettős hatású formula: anti-aging + kékfény elleni védelem. Virágvíz alapú (nem olajos) szérum.

 • Detoskin™ összetevője kékfény elleni védelmet biztosít + klinikailag igazoltan homogénebb bőrfelszínt és fiatalosabb ragyogást eredményez.
 • LMW+HMW hialuronsav + niacinamid tartalma bizonyítottan fokozza a keratin-, ceramid és kollagénszintézist, lassítja a bőr öregedését.
 • A bio damaszkuszi rózsa és bio olasz szalmagyopár bőrnyugtató, tonizáló és antioxidáns hatásúak.

Bőrtípus: minden bőrre (száraz, normál, vízhiányos, kombinált, zsíros), 25 éves kortól erősen ajánlott, 35 éves kortól kötelező. Váradósság, szoptatás alatt is az arc, nyak és dekoltázs területére.

Vegán, koncentrált formula, hozzáadott víztől mentes. 88% bio gyógynövénnyel.

7.990 Ft

A növényi botoxként emlegetett acmella kivonat + új generációs stabil C-vitamin + csúcskategóriás peptid. Virágvíz alapú könnyű krémszérum.

 • Et-VCTM C-vitamin, mely klinikailag igazoltan akár 182,7%-kal növeli a hialuronsav-szintézist, hatékony pigmentfolt halványító
 • Palmytoyl tripeptide-5, mely klinikailag igazoltan 76%-kal fokozza a kollagéntermelést
 • Acmella, mely klinikailag igazoltan javítja a bőr feszességét, tónusát
 • + 6 bio gyógynövény: gotu kola, vörösszőlő stb.

Bőrtípus: száraz, normál, vízhiányos, kombinált bőrre, zsíros bőrre kizárólag felszíni vízhiány esetén 30 éves kortól ajánlott, 35 éves felett kötelező. Várandósság, szoptatás alatt is használható az arc, nyak és dekoltázs területére.

Vegán, koncentrált formula, hozzáadott víztől mentes. 76% bio gyógynövénnyel.

4.490 Ft

TÖKÉLETESÍTETT, MÉG HATÉKONYABB FORMULA! 16 gyógynövényt tartalmazó, egyedülálló új receptúra a testszagok ellen.

2in1: Többek között kurkumával, édesgyökérrel és 5 féle illóolajjal véd a kellemetlen szagoktól, kiváló nedvszívó nyílgyökérrel selymesíti és aloe verával nyugtatja és ápolja a hónalj érzékeny bőrét.

Unisex friss illat: bio citrom és citromfű illóolajokkal.

Nem hagy foltot a ruhán, nem irritál. Nem porzik, nem ragad, nem ül ki a hónaljra.

Alumínium-mentes, szódabikarbóna mentes, PH semleges, vegán.

4.490 Ft

TÖKÉLETESÍTETT, MÉG HATÉKONYABB FORMULA! 16 gyógynövényt tartalmazó, egyedülálló új receptúra a testszagok ellen.

2in1: Többek között kurkumával, édesgyökérrel és 5 féle illóolajjal véd a kellemetlen szagoktól, emellett kiváló nedvszívó nyílgyökérrel selymesíti és aloe verával nyugtatja, ápolja a hónalj érzékeny bőrét.

Nőies illat: muskotályzsálya, levendula illóolajokkal.

Nem hagy foltot a ruhán, nem irritál. Nem porzik, nem ragad, nem ül ki a hónaljra.

Alumínium-mentes, szódabikarbóna mentes, PH semleges, vegán.

4.990 Ft

Növényi sampon, ami:

 • növényi tenzidekkel tökéletesen tisztít, dúsan habzik
 • superfood bio avokádóolajjal erősíti a hajat és visszaadja természetes csillogását
 • panthenollal hidratálja a hajat és a fejbőrt - a fejbőr nem szárad ki többé hajmosás után
 • bio rozmaring és teafa illóolajakkal hatékonyan lép fel a zsírosodás ellen

SLS, SLES és egyéb agresszív szulfátoktól mentes.

6.990 Ft

ÚJ "3D ekcéma pajzs" hidratáló formula extrém száraz, ekcémás bőrre!

 • klinikailag igazolt bőrnyugtató és viszketést csökkentő hatással rendelkező OAT COM - kolloid zabbal
 • klinikailag igazolt bőrmegújító Detoskin™ -nel, mely helyreállítja a bőr puhaságát
 • "anti-dehidratációs pajzs": az Aquaxyl+Betain páros optimalizálja a bőr hidratáltságát a 3D hidratálási koncepcióval
 • regeneráló kendermagolajjal.

Bőrtípus: ekcémás, száraz, igénybevett, repedezett

Vegán. 

4.990 Ft

Kíméletes, AHA gyümölcssavas arctisztító gél 3 rózsafa erejével: gyengéden hámlasztó hibiszkusz (kínai rózsa), a faggyú ürülését segítő vadrózsa és tisztító, erősen antioxidáns damaszkuszi rózsa, melyek segítik a pórusok tisztítását, ezáltal a mitesszerek számának csökkentését.

gyengéd, növényi tenzides tisztításnak köszönhetően megóvja a bőr barrier rétegét. 

Bőrtípus: kombinált (T-vonalban zsíros, az orcákon száraz, húzódó), mitesszeres

Vegán.

2.190 Ft

100%-ban természetes összetevőkből, málna-ribizli illattal készülő ajakbalzsam gyerekeknek és édesszájú felnőtteknek!

Bio finomítatlan shea vajjal, bio avokádó olajjal és méhviasszal az ajkak védelméért, hosszan tartó hidratálásért és selymes tapintásáért.

68% bio.

3.490 Ft

100% tisztaságú bio damaszkuszi rózsavíz.

Kiváló tisztító, antioxidáns, sejtregeneráló és védi a bőrt az öregedés ellen.

Minden bőrtípusra, tisztításra, tonizálásra, extra táplálásra, öregedésgátlásra. Reggeli arclemosásra a csapvíz helyett.

Alkoholmentes, hozzáadott víztől mentes, tartósítószer mentes.

11.990 Ft

A kombinált és zsíros korpás seborreheás bőr állapotának javítása + anti-aging 1 krémgélben éjszakai regenerációra:

 • niacinamid klinikailag igazoltan csökkenti a faggyútermelődéstfokozza a kollagénszintézist és halványítja a pigmentfoltokat
 • kismolekulájú hialuronsav a mélyebb rétegeket is hidratálja
 • a bio csipkebogyó elősegíti a kollagén- és elasztán termelést, ezáltal a bőrregenerációt
 • a kamilla nyugtatja, az allantoin puhítja a bőrt

Emellett az AHA gyümölcssavas hibiszkusz serkenti a bőr megújulását, a tonizálásról és a faggyú-harmonizálásról a szomódi bio rozmaring gondoskodik, az antioxidáns raktárakat pedig a zöldtea és a gotu kola tölti fel.

Bőrtípus: 30 év felett, kombinált, vízhiányos, zsíros korpás seborrheás (olajos seborrheás, pattanásos bőrre nem ajánlott)

Textúra: könnyű krémgél, gyorsan felszívódó.

Vegán. Koncentrált formula, hozzáadott víztől mentes. 85% bio gyógynövénnyel.

Keresés