Salvestrol® Xtra FruktoFort 60db
Egységár: | 416,50 Ft/db |
Magas szalvesztrol tartalmú extra nagydózisú növényi kivonat. | |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Várható szállítás: | 2023. november 30. |
Elérhetőség: | Raktáron |
Vonalkód: | 5999887379000 |
Leírás
A Salvestrol® Xtra egy speciális fitonutriensekben (fitoalexinekben) gazdag extra nagydózisú növényi kivonat, melyet speciálisan erre a célra bio-módon termesztett zöldségekből és gyümölcsökből nyernek. A fitoalexinek növényi ellenanyagok, melyek védik a növényt a penészgombáktól, a vírusoktól, a baktériumoktól, az UV-fénytől és a kártevőktől. A növény csak akkor állítja elő ezeket az ellenanyagokat, ha szükségessé válik a védekezés. Kutatási eredmények igazolják, hogy ezek a fitoalexinek - másnéven szalvesztrolok - kedvező hatásúak lehetnek a károsult, rosszul működő emberi sejtekre.
Mik azok a szalvesztrolok?
A szalvesztrolok tehát növényi eredetű vegyületek (fitonutriensek, azaz növényi hatóanyagok), amelyek alapvetően fontosak a egészségünk szempontjából, viszont mivel szervezetünk nem képes az előállításukra, a táplálékunkkal együtt kell bevinnünk őket. Az e csoportba sorolt anyagok, bár kémiai szempontból eltérőek, azonban egyvalamiben hasonló módon hatnak: a sérült sejtben lévő adott enzimmel reakcióba lépve fejtik ki kedvező hatásukat. Ez az enzim (CYP1B1) csak a rosszul működő sejtekben van jelen (pl. rákos sejtek), és amikor szalvesztrollal találkozik, olyan vegyületté alakítja át, amely toxikus hatással van a beteg sejtre. Mivel ez az enzim egészséges sejtekben nem fordul elő, a szalvesztrol azokra nincs semmiféle káros hatással.
Mit csinálnak a szalvesztrolok?
A szervezet sejtjei arra használják a szalvesztrolokat, hogy „kijavítsák magukat”, ha valami elromlik. A szalvesztrolok tehát a sejt saját „rendőrsége”, amely biztosítja a sejt megfelelő működését. A szervezet általában olyan helyzetekben használna szalvesztrolokat, amelyekben valamilyen oknál fogva magasabb fokozatra kapcsol, ami általában gyulladást okoz. Úgy tűnik, hogy van valamiféle kapcsolat a „modern kori” életkörülmények elmúlt 100 évben tapasztalható változása és az étrendünkben megtalálható szalvesztrolok mennyiségének fokozatos csökkenése között. Az antioxidánsok igyekeznek megvédeni a sejtjeinket a DNS-károsodás ellen, de ha már valami komoly baj történik, akkor már hatástalanok. A szalvesztrolok az antioxidánsokon „túltéve” működnek: felszámolják a károsodott sejteket – és csak a károsodott sejteket! Mivel mindannyiunk szervezetében vannak károsodott sejtek, szalvesztrolok bevitelével még az előtt segíthetjük ezt a folyamatot, mielőtt még annyi károsodott sejt halmozódna fel a szervezetünkben, amennyi már valóban megbetegítene bennünket.
A szalvesztrolok és az étrend
Nem könnyű magas szalvesztroltartalmú élelmiszert találni. A különböző szalvesztrolok eltérő koncentrációban és más-más biológiai aktivitási szinten találhatók meg pl. az eperben, a narancsban, a szőlőben, vagy akár a kakaóban. A narancsnak több, mint 550, az epernek és a szőlőnek több mint 200, míg a kakaóbabnak több mint 450 fajtája van! Ezek mind-mind eltérő mértékben tartalmaznak szalvesztrolokat, amelyeknek minden fajta esetében más és más a biológiai aktivitásuk.
A nyugati étrend más, valószínűnek vélt szalvesztrolforrásainak – gyümölcslevek, egyéb italok és feldolgozott élelmiszerek – vizsgálata szintén azt mutatta, hogy a szalvesztrolok jórészt hiányoznak belőlük. Bizonyos gyümölcslevek esetében, amelyeknek tartalmazniuk kellett volna szalvesztrolokat (pl. áfonyalé), azt találták, hogy a feldolgozási folyamat alatt kivonták azokat a gyümölcsléből, hogy a végtermék édesebb legyen – mivel a szalvesztrolok íze gyakran karcos, kesernyés.
Becslések szerint napjainkban a 100 évvel ezelőtti étrendünk szalvesztroltartalmának kb. 10–20%-át fogyasztjuk el. S bár folyamatosan arra ösztönöznek bennünket, hogy fogyasszunk minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, ha nem biotermelésből származó terményeket választunk, nem valószínű, hogy az étrendünkön keresztül elegendő mennyiségű szalvesztrolhoz juttatjuk a szervezetünket.
Ennek, a napjainkban lecsökkent szalvesztrol tartalomnak a pótlására dolgoztak ki a kutatók egy olyan étrend-kiegészítőt, amely képes pótolni a hiányzó szalvesztrol mennyiséget.
A Salvestrol Xtra Fruktofort étrend-kiegészítő termékünk 4 féle, magas szalvesztrol tartalmú gyümölcs kivonatából áll és 2000 szalvesztrol pontot képvisel. (100 pont a 100 évvel ezelőtti szalvesztrol tartalom).
Csak természetes anyagot tartalmaz.
Ajánlott fogyasztása: napi 1-2 kapszula, étkezés után fél órával. Megnövekedett igény esetén több is lehet.
FIGYELEM : A legkedvezőbb hatás akkor érhető el, ha a Salvestrolt biotinnal, vassal, magnéziummal, niacinnal és C-vitaminnal együtt alkalmazzák.
A Salvestrollal egyidőben ne fogyasszanak grapefruitlevet és kerüljék a dohányfüstöt.
1 kapszula tartalma:
Zöldség/gyümölcs komplex 450 mg (2000 Salvestrol-pont kapszulánként )Ajánlott napi fogyasztás: 2 kapszula
A zöldség/gyümölcs komplex szőlőmag extraktum (vitis vinifera),óriástök kivonat (cucurbita maxima) és citrus flavonidok (citrus sinensis) szabadalmaztatott keverékéből áll.
Garantáltan nem tartalmaz: glutént, tejcukrot, szóját, konzerváló anyagokat, szintetikus szín- illat-és ízesítőanyagokat.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Gyermekek elől elzárandó. Fontos a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás és egy egészséges életvezetés. A táplálék kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást, de kiegészítőként hasznos.
OÉTI notifikáció: 24384/2020